Helg i Guldslottet

Det som händer på en ö i havet, stannar på en ö i havet, men lite får jag nog allt dela med mig.
 
Vi har ju kompisar som har ett Guldslott ute på en ö i havet. Vi har firat massor med fester på den dära ön när vi var unga och galna. Numera är vi bara .... galna.
 
Inget undantag gjordes i helgen som gick. Jag skrev ju tidigare om min resfeber, och i fredags var den väldigt jobbig eftersom det stormade och regnade som fan hela dagen i stan.
Men vad hände när vi står i färjekön? Jo, solen tittade fram och det mojnade ordentligt. Kapten Larsson hämtade oss i stora båten på andra sidan Ljusterö.
Och på bryggan stod alla de andra och vinkade oss välkomna.
När vi kommit iland beundrade vi byggherrens verk och sen blev det fiskdamm. Ja, vi blev som barn på nytt!
Tjejerna fick en goodie-bag med allt som vi mogna kvinnor behöver, duschmössa, skrubbvante, trädgårdshandskar och annat roligt när vi ska pyssla om våra kroppar.
Killarna fick bland annat kinderegg att roa sig med.
 
Sen hade vi en klassisk kräftskiva med sång, nubbe och väldigt högt i taket under samtalet - eller heter det under bältet?

Goda kräftor var det!

Och nu lite mingelbilder, till och med gräshopporna ville vara med festen:
Även Dag-Otto tittade förbi festen...

På lördagen blev det fiske, Fru Svensson och Pinglan fick napp. Najno åt muffins och Ärstin tjurade i bakgrunden. Ärstin hade köpt fyra knallrosa metspön, som vi bara måste använda på lilla flotten. För säkerhets skull tog vi med oss soffa, cider och cigg utifall vi skulle driva ut i Östersjön. Vi passade också på att öva på vår finska utifall vi skulle hamna där. "Ei sa peitäää" kommer man kanske inte så långt med.

Efter det var det svampplockning, en hel papperskasse från Willy's blev fylld med trattkantareller. De mackor vi gjorde av dem gick inte av för hackor.
I morse var det en syn för gudarna, när Fru Svensson och Najno badade nakna i havet. Vi framstod som två vackra Zorn-kullor, med gräddvit hy, som tog sommarens sista dopp. Killarna åkte ut och fiskade för de stod inte ut med synen.
 
Ja, som ni förstår var det en helg i glädjens och solens tecken. Tack värdparet, för att ni så generöst lät oss galningar vara hos er och för att ni förlängde den här sommaren så att man nu är varm i hjärtat hela hösten.
 
Jag är verkligen lyckligt lottad med dessa vänner i min närhet.
 
// Najno
 

Kommentarer
Anonym säger:

"egg" det heter kinderÄgg....eller är dett samma som baccon för dig.

2012-09-16 | 23:57:54
Anonym säger:

Där fick du mig!!! Nu skäms jag. :-)))))

2012-09-17 | 11:02:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback