Sköna söndagen

Herregud så trött jag var i morse. Men jag kom i tid till jobbet och trots att jag glömde sminka mig gick det fint ändå. Lite piggare blev jag av att lyssna på våra sommarmusiker i vestibulen. En percussiongrupp som var helt otroliga.

Inte illa med härlig musik på jobbet:Efter jobbet åkte jag hem och fortsatte sen med familjens övningskörare till Sigtuna. Vi skulle ta en glass på Våfflan men det blev middag på Kopparkitteln istället. Mycket trevligt!Fläskfilé Oscar med kräftstjärtar! Mums!

Hemma har vi så fint i hallen efter lite rensning på hallbyrån. Tavlan på väggen fick vi av våra kompisar på 30-årsdagen. Den passar utmärkt där den sitter nu.Till och med hundgodiset ligger i en fin burk.

// Najno

Grön lördag

Grön och skön lördag.
Först lite jobb och utanför på Sveavägen händer det konstiga saker hela tiden. Idag stod det ett gäng i gul-grön uniform, tjejer och killar, ca 10 st, alla med lurviga frisyrer och killarna med skägg. De följde order och gick på ett strikt led allihop över gatan. Märklig syn vill jag säga.De såg ut som ett gäng hobbisar.

Efter jobbet kom familjen åter och hämtade mig och vi åkte vidare till Gröna Lund. Där var det livsfarligt:Vi åkte INTE den här:Vi sökte oss till ett lugnare ställe och tittade på utsikten:Kollade sen på Sommarkryssets sändning och sen åkte vi hem och hämtade Chili Chanel hos mormor.
Där hade grannen satt upp en lapp på dörren:Kvällen avslutades med en kyss i solnedgång. Vilken dag det blev!// Najno

Fredagsmys

Idag var det ovanligt lugnt på jobbet. Bara lite turister som tittade in och det var i och för sig trevligt men lite mer fart kunde det ha varit.
På eftermiddagen gick jag och köpte mjukglass till KD och mig. Osmart av mig att köpa en strut när man sen skulle hjälpa folk i kassan. Smartare att ta en bägare som man kunde ställa ifrån sig, det gjorde KD.
Strax därefter gick Maria Montazami med hela sin familj förbi på Sveavägen.
Hann inte få något kort på henne för hon tog så långa kliv med sina jättelånga ben att hon bara försvann.

Men här är fönstret hon passerade:Efter jobbet kom familjen och hämtade mig och därefter gick vi på den sista Harry Pooter-filmen. Potter menar jag förstås.
Den såg vi i 3D och jag sov bara 10 minuter av filmen och väcktes av min egen snarkning. Ingen annan stördes dock, enligt den chockade dottern. "-Hur kan du sova på den absolut sista filmen?"

När vi sen åkte hem på Sveavägen var det smockat med raggarbilar. Ove körde så fort så det blev bara racerbilder:
Nu laddar jag för en riktig jobbhelg, men lite Gröna Lund ska jag också hinna med.

// Najno

Vardagen är här igen

Nu är det jobb på gång igen.
Kändes kusligt att åka till jobbet idag. Jag var ensam i vagnen ända fram till Sollentuna. Kändes nästan som en amerikansk thriller där jag bara satt och väntade på den beväpnade galningen som skulle kliva på tåget och skrämma skiten ur mig.Nåväl, jag satt och funderade lite och plötsligt såg jag att jag äntligen, efter flera månader av svullnad fått på mig min förlovningsring och då blev jag glad igen.Gud vilka rynkiga händer jag har nuförtiden.

På vägen hem på Hötorgets tunnelbanestation skulle jag dra mitt kort i spärren. Jag kände i ryggen att jag hade någon bakom mig som skulle planka på min bekostnad så jag tvärnitade och vände mig om och sa med ett leende:

- Tänkte du planka bakom mig?

Killen svarade:

- Hm, är det OK?

Jag svarade:

- Nä varför skulle det vara det? Jag har ju betalt för min biljett.

Han stack som en skållad råtta och jag log inombords.

Det bor en djävul i mig!

// Najno

Pssst: dottern har kommit hem efter en vecka i Lappträsket. Skönt!!!!!

Dyr idé

Idag fick jag för mig att mannen och jag skulle passa på att gå till optikern för att kolla våra ögon. Väldigt smart! Nä, inte alls. Mannen behöver nya sorters linser (pris kommer på fredag) och jag hade fått mycket sämre syn på mitt ena öga. Det kommer att kosta mig 8.000:- SEK, Kronor, riksdaler. Och då har jag inte ens bytt bågar utan behöver bara byta glas.
Ja, vad gör man inte för att se bra ut...

Ett litet glädjeskutt tog jag ändå när jag knallade in i arbetsrummet för att hänga tvätt (ja, tvättmaskinen är hel fortfarande) och upptäcker att min 10 år gamla orkidé, som i princip aldrig får vatten, aldrig har fått näring och står bakom en gardin, blommar för fullt. Från början var den helt mjukrosa och nu har den någon helt annan färg.Snygg va?!

// Najno

Min sommar 2011

Vilken härlig sommar jag har. Den började med en hejdundrande fest med våra vänner för att fira Oves och min 30-åriga ihopdag.
Fan vad kul det var med fest. Vi var klara vid halv fyra på morgonen och då återstod det här:


Sen började semestern med att jobba på bröllop den 2/7. Det var kul och väldigt arbetsamt.Sen fyllde mamma år och det firade vi med picknick i Hagaparken. Där joggade massor av människor medan vi åt god mat och drack skumpa. När den fjärde tjejen med svart armbindel för IPoden springer förbi oss säger mamma på fullaste allvar:

- Men varför mäter alla som joggar sitt blodtryck?

Ja, ja det är inte lätt att fylla 63 år och inte hänga med i teknikens värld.

Därefter var vi hemma lite grann och sen åkte vi till Siljansnäs:Vi hade faktiskt fint väder utom en dag och då var ju dottern ute med kameran och fotade vattendroppar på bilen. Nåväl, vi fick besök av the JB's och då var det som om min förkylning flög all världens väg, men den kom tillbaka när de åkt hem.
Vi hade det underbart däruppe och åkte hem nöjda och glada.

Strax därefter åkte vi en gemensam SPA-helg i Rånäs slott för att fira dotterns födelsedag lite i förväg.På väg till en vansinnigt god tre-rättersmiddag.

Därefter åkte vi hem och skickade ett enkelt SMS till familjen om middag den 19/7 för att fira Soffi. Vi tänkte att folk var på semester och de som kunde och ville fick komma. Vi blev 17 stycken och värsta sommarbuffén fick jag till.

Sen blev det ovanligt tyst och stillsamt hemma för då åkte dottern till Västerbotten med kompisar och deras föräldrar  och jag saknar dottern så himla mycket. Tänkte först att det blir skönt att vara ledig utan barn, men ack vad jag bedrog mig. Längtar jättemycket till hon kommer hem på torsdag.

Ännu en fest har vi hunnit med och det var grillfest med bästa kompisarna sen länge tillbaka. Vi grillade så det stod härliga till och vandrade hem morgonen efter och mötte tidningsbud och folk som skulle jobba.Ja, här har vi inte legat på latsidan alltså.

Ska skärpa mig med uppdatering av bloggen, jag lovar.

// Najno