Familjedag på ett berg

I vår familj har vi tradition att, när våren kommit, gå upp på Utsiktsberget i Steninge och göra vårskrik. Vi har gjort det ända sen dottern var liten och så även i år på hennes 17:e år.

Vädret var kanon och alla njöt av sol och vacker utsikt:På hundpromenaden på morgonen plockade jag dessutonm de allra första vitsipporna och gullvivorna:
När vi kom hem från skogen var alla trötta och nöjda, även hunden:Snart väntar nya äventyr!

// Najno

Vår på riktigt

Alltså nu är det verkligen vår på riktigt.

Såg en tjej på tåget häromdagen med en fin liten bukett med vitsippor. Jag som är en mästerfotograf slängde naturligtvis fram kameran och fotade:Stackars han i förgrunden. Han var faktiskt inte alls så tjock iverkligheten som han ser ut på bilden.

Och när jag står på busshållplatsen i onsdags morse, så är det musöron på björken. Helt galet glad blev jag då:Och nu har hunden lärt sig ligga still med en anka på huvudet. Vilket liv man har!// Najno

Fest igen!

Åh vad härligt det är med vänner och nya festmöjligheter när det äntligen är vår!

Våra vänner är de mest omtänksamma och goa man kan ha. Till exempel nu när det är vår, så vet alla att vi bor i lägenhet och den enda nackdelen med det är att man inte kan/vill grilla på balkongen. Och grillat är bland det bästa hela familjen vet.
Vad gör kompisarna då? Jo, bjuder på grillkväll i april.

På vägen dit fick vi veta att man misann inte låter hunden skita på gräsmattan utan att man plockar upp efter sig:Vår hund blev skitsur, för vi plockar faktiskt alltid upp, även om vi är i skogen. Så det så!

Värdinnan tog emot i nya kläder:Förlåt bästa Malin, jag hittade ingen bild på dig. Kan det bero på att du själv fotade?Den här citronpajen går inte av för hackor, så himla god. Tack Kerstin!

En av gästerna ville inte va med på bild, men var lite på örat:Vi kom hem vid 3-tiden, tack Johan för skjutsen. Och dagen efter var det familjemiddag med mor & far och farmor. Det gick prima och maten var som värsta lyxkrogen, där vi alla bidrog till varsin rätt.
Jag gjorde min fantastiska chokladmousse. MUMS!

// Najno

En riktig pisshelg (eller skithelg hellre)

En utav årets roligaste helger låg framför mig i fredags.

Bland annat skulle jag ha gjort detta på Hamburger Börs på fredagen:

Letat goda viner att dricka till maten;Ätit god mat;Sen skulle jag bara njuta av Peter Jöback.På lördagen skulle jag ha gått på kalas med hela familjen:


Och på söndagen skulle jag ha gått på konsert med farmor iJust det, på min vackra arbetsplats.

Och vad blev det av den roliga helgen?

NADA!// Najno

Kändisspotting

Alltså, om man jobbar i k-huset borde det vimla av kändisar. Men inte då. De dyker upp lite då och då men inte särskilt ofta.
I förra veckan var Stina Ekblad med man i biljettkassan, hon är vansinnigt trevlig och pratar som ett mumintroll hela tiden.
Häromdagen var nyhetsuppläsaren på TV4 Anna Lindmarker med man på konsert. Hon klev in nästan som Greta Garbo, tyckte inte om allas blickar.
Tvärtom var det med Susanne Axell i "Fråga doktorn". Hon älskar uppmärksamhet och är också jättetrevlig, jag har haft henne i kassan någon gång.

Nu i eftermiddags går hela familjen i godan ro och handlar fredagsmat på Coop extra i Märsta, när mannen i mitt liv säger:
- Antingen har Tomas Brolin en riktig dubbelgångare eller så står han vid osten och skinkan.

Och mycket riktigt, där står en livs levande fotbollslegend i lilla Märsta, Tomas Brolin.
Han såg inte ut att njuta av att fredagshandla på Coop direkt, men det gjorde ingen så han var i gott sällskap.

//Najno


Här är mina arbetskamrater

och jag gillar dem så himla mycket!

En kan rulla runt med ögonen, ser helskumt ut:En är specialist på yoga, la av under vintern men måste börja igen.En leker med dockor på arbetstid:


Och en leker med hundar på arbetstid:Vilket gäng va? Undra på att jag passar så bra in där!

// Najno

Kolla in...

....mina länkar längst ner till höger på sidan.

De är bara så roliga, särskilt den norska om slutström. Ett inlägg i miljödebatten.

// Najno

Nu är det vår

på riktigt.....
// Najno

Nu har vi festat igen

Ja, i lördags var det alltså 20-årsfest för bästa kompisars förstfödde. Och eftersom vi är ett gäng som umgåtts och festat, skrattat och gråtit tillsammans i 25 år så var det inte särskilt konstigt att vi fick komma på "familjefesten". Vi tillhör liksom varandra familjer.

Mysigt värre var det på kvällen och nu hade man önskat att man hade en Iphone med blixt:
När vi blev varma i kläderna kom vi på att man faktiskt kunde tända taklamporna för att göra snygga egobilder:Jag var tvungen att lära vissa hur man gör en snygg pose:Och så här glad var jag hela kvällen:Födelsedagsbarnet fick naturligtvis presenter av olika slag:Grattis Johan, hoppas du hade en kul födelsedagshelg!!!! (det hade vi)

// Najno